۱۳۹۰ فروردین ۱۱, پنجشنبه
My Article on Jaras on ادعای ارتباط با امام زمان؛ مجاز یا غیرمجاز
http://www.rahesabz.net/story/34577/
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردین ۱۳۹۰, ساعت ۲۰:۳۸
ادعای ارتباط با امام زمان؛ مجاز یا غیرمجاز
نرگس توسلیان
در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۸۹، سید علی خرابات، از فرماندهان سپاه پاسداران، به خاطر ادعای ارتباط با امام زمان، ارتداد و ترغیب به فساد، محکوم و اعدام شد.
این اقدام در حالی صورت گرفت که ادعای ارتباط با امام زمان بارها به شکل مستقیم و غیرمستقیم توسط احمدی نژاد مطرح شده است. از انتشار فیلم معروف دیدار احمدی نژاد با آیتالله جوادی آملی در نخستین سال ریاست جمهوری وی که در آن به هالهٔ نوری که هنگام سخنرانی در سازمان ملل، اطراف او را گرفته بود، اشاره کرد؛ تا تکیه بر امدادهای الهی و غیبی از سوی امام زمان که در اکثر سخنرانیهای وی در سفرهای استانی به چشم میخورد، همگی گواهانی بر این ادعاست. از بارزترین آنها همچنین، می توان به سفر استانی احمدی نژاد به مشهد یاد کرد که در آنجا وی مدعی نقش داشتن امام زمان در مدیریت و اقدامات خود و دولتش شده بود.
اخیرا نیز خبری از دعوت پادشاه اردن، ملک عبدالله دوم، برای سفر به ایران توسط رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور و احمدی نژاد عنوان شد که به شدت مورد مخالفت همگانی و حتا بسیاری از چهرههای اصولگرا قرار گرفت. از جمله احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، با موضع گیری نسبت به این اقدام گفت: " در شرایطی که جهان اسلام از کشورهای عربی خاورمیانه تا شمال افریقا گرفته، علیه دولتهای دست نشانده قیام کردند و براساس عزٔت و هویت اسلامی، سرنوشت منطقه را به دست خود رقم می زنند، دعوت از ملک عبدالله، پادشاه اردن برای نوروز به ایران، علیه مصالح مسلمانان و مردم منطقه و منافع ملی ایران اسلامی است."
علیرضا زاکانی، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز دعوت از شاه اردن را امری خطا و بر خلاف مصالح نظام عنوان کرد. حتا، حسین شریعتمداری، مدیر کیهان نیز به مخالفت با این دعوت برخاست.
سخن کوتاه، مخالفتها تا بدان جا پیش رفت که محمود احمدی بیغش، از دیگر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، اعلام کرد که " این سفر به دلیل اعتراضهای شدید مردمی و مخالفت نهادهای تصمیم گیرنده، لغو شد." در ادامهٔ این اظهارات، اما رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت خارجه، انتشار این خبر را اشتباه خبرنگاران عنوان کرد.
اما نکتهٔ مهم آن که حامیان احمدی نژاد برای مشروعیت بخشیدن به اقدام خود و دعوت از پادشاه اردن برای سفر به ایران فیلمی را با عنوان " ظهور نزدیک است" تهیه کرد. در این فیلم به صراحت، شخصیتهایی که در روایات از آنها نام برده شده، با شخصیتهایی که هم اکنون وجود دارند تطبیق داده شده و با اشاره به برخی وقایع رخ داده شده و در حال وقوع، چنین نتیجه گیری شده است که در عصر حضور قرار داریم. در این فیلم مدعی شد که طبق روایات شیعه برای ظهور امام زمان، سید علی خامنهای همان " سید خراسانی" ، محمود احمدی نژاد " شعیب ابن صلاح" و سید حسن نصر الله همان " سید یمانی" از یاران امام زمان ( امام دوازدهم شیعیان) هستند. این فیلم در سایتهای نزدیک به محمود احمدی نژاد درج و منتشر گردید و در مساجد و پایگاههای بسیج تهران به طور گستردهای پخش شد.
حال این سئوال مطرح می شود که چگونه است که ادعای ارتباط با امام زمان برای رئیس جمهور نه تنها مجاز، بلکه از وسایل تبلیغاتی وی شمرده می شود ولی همان ادّعا برای یک فرد عادی ( که نمایندهٔ سپاه نیز بوده)، مستوجب اعدام می گردد ؟ ضمن این که در قانون مجازات اسلامی، جرمی تحت عنوان " ادعای ارتباط با امام زمان " پیش بینی نشده و این نیز نمونهٔ دیگری از خود سریهای دستگاه قضایی است.
*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.
۱۳۸۹ اسفند ۲۷, جمعه
۱۳۸۹ اسفند ۲۴, سهشنبه
http://events.kodoom.com/en/london-united-kingdom/a-talk-by-ms-nargess-tavassolian-on-the-campaign-for-a-million-signatures/58868/e/
Centenary of
International
Women’s Day
“The Campaign for Women’s
Equality in Iran”
Speaker:
Ms Nargess Tavassolian
Activist with the Campaign in Iran, currently studying for a PhD at
the School of Oriental and African Studies, University of London
Monday 14 March 7.30pm.
St Nicolas Church Rooms
Bury Street, Guildford GU2 4AW
All Welcome
Entrance Free
Amnesty International - Guildford Group
01483 202 502 - ai@1square.org
www.amnesty.org.uk/guildford
Loading... 1 / 1
1
Ctrl+FSearch the document
F3Find next
Shift+F3Find previous
Edit online
Ctrl+SDownload original
Save in Google Docs
Ctrl+PPrint (PDF)Zoom in
Zoom out
Fit page to screen
Fit two pages to screen
Shift+Ctrl+FCompact controls
Plain HTML
۱۳۸۹ اسفند ۱۸, چهارشنبه
My Piece on The International Women's Day on RoozOnline
http://www.roozonline.com/persian/opinion/opinion-article/archive/2011/march/08/article/-e0fd773300.html
سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۹
در فردای آزادی ایران
نرگس توسلیان
مدافع حقوق زن بودن، آسان نیست. مدافعین حقوق زن، اگر در داخل کشور باشند که جایشان آن جاست همیشه در خطرند، و بی توجه به آن نیز در معرض انواع اتهامات هستند. ضدّ مرد، مخالف کانون خانواده، ضدّ دین، مخالف مصالح دینی، غرب زده و گاهی هوادار براندازی حکومت از جمله اتهامات اوست. در این مقاله این اتهامات غلط به چالش کشیده میشود.
"مدافعین حقوق زن، مرد ستیز و مخالف بنیاد خانواده هستند" : این اتهام، بارها توسط حکومت ایران علیه بسیاری از مدافعین حقوق زن به کار گرفته شده است. جنبش فمینیستی تنها به دنبال رفع تبعیض از زنان در سطوح مختلف ( خانواده، جامعه) است. زیرا که به عقیده مدافعین حقوق زن، تبعیض و خشونت دو روی یک سکه بوده و قانون نا برابر و تبعیض آمیز مروج خشونت علیه زنان است. طبیعی است که در محیط مملو از خشونت، امکان رشد سالم نسل آینده ( چه دختر و چه پسر) به وجود نمیآید، تبعیض و خشونت منجر به ناهنجاری کودکان میشود. در موارد بسیاری خشونت در خانواده منجر به فرار کودکان شده و به دنبال خود عوارضی سنگین تر به بار آورده است.
دومین تصور غلط همان است که سنت گرایان متحجران می گویند و طرفداران حقوق زن را مخالف اسلام می خوانند. به دید آنان طرفداری از حقوق مساوی و رفع تبعیض جنسیتی به معنای مخالفت با اسلام است چرا که مطابق فقه اسلامی، سهم ارث پسر دو برابر دختر و دیهٔ زن نصف دیه مرد است. تساوی مرد و زن معنا ندارد چنان که طلاق، حق یک جانبهٔ مرد است هم چنین بسیاری قواعد نا برابر دیگر.
هواداران اسلام متحجر و متصلب از یاد می برند قواعد اسلامی خود به ۲ دسته تقسیم میشود. اول آن دسته از قوأعد که موضوع آنها روابط بین انسان و آفریدگار است. از آن جا که رابطهٔ بین انسان و آفریدگارش ثابت است و تابع شرایط و اوضاع و احوال زمانه نیست، این قواعد نیز می تواند ثابت تلقی شود. به این نوع قواعد " عبادات" گفته میشود. عبادات، شامل اصول کلی دین از قبیل اصل توحید، معأد و نبوت است. بر سر این ها هواداران تساوی زن و مرد سخنی ندارند.
اما سری دوم از احکام، " معاملات" است که موضوع این قواعد رفتار انسانها با یکدیگر است. چنان که بسیاری از روحانیون بزرگ در دو قرن اخیر پذیرفته اند از آنجا که رفتار انسانها با یکدیگر بسته به مکان و زمان تغییر میکنند، این دسته روابط نیز با گذشت زمان تغییر می پذیرند و نمی توانند ثابت و بی تغییر بمانند. احکامی نیز که اسلام در مورد رابطهٔ زن و مرد در آن موقع وضع کرده بود، تابع شرایط زمان و مکان آن دوران عربستان بوده است. منتهای مراتب، همان طور که بسیاری از روابط اجتمأعی آن زمان، امروزه منسوخ شده است ( مثل برده داری که قواعد وضع شده برای آن در زمان حاضر کاربردی ندارند. قواعد مربوط به حقوق زنان نیز از این جمله است. آن چه امروز سنت گرایان می پذیرند به زمان وضع خود بسیار پیشرفته بوده است ولی کیست که نداند در این زمان کاربردی ندارند.
اتهام دیگر که همواره متوجهٔ مدافعین حقوق زن می شود، غرب زدگی، یا تقلید چشم بسته از غربی هاست. کسانی که چنین تهمتی به هواداران حقوق زنان می زنند بر اساس ایدئولوژی سیاسی خود تقلید از غرب را "مخالف منافع ملی" و حتا به معنای "براندازی" می گیرند. حال آن که رعایت حقوق زنان بل الاخص، و حقوق بشر در کل، نه تنها باعث براندازی حکومتی نمیگردد بلکه به ثبات آن حکومت نیز کمک میکند. حقوق بشر جهانی است و نه مختص ملت و یا قومیتی خاص. همانگونه که ایران هم به بسیاری از کنوانسیونهای بینالمللی از جمله کنوانسیون حقوق مدنی - سیاسی و کنوانسیون حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیوسته است. ( هر چند که در عمل بدان پایبند نبوده، ولی لاقل در تئوری قبول کرده است).
جنبش حقوق زنان برخلاف آن که حکومتگران متحجر سعی در اثبات آن دارند جنبشی سیاسی نیست بلکه حقوقی و مدنی است و خود را متحد هیچ کشوری نمی داند، نمی تواند در جهت تثبیت یا براندازی حکومتی باشد. حکومت ها به خواست مردمان تعیین می شوند. مدافعان حقوق زنان برخلاف گفته های دادستان های جمهوری اسلامی آبشخور جز مصالح جامعه ندارند.
در این جا باید تاکید کرد که جنبش فیمینستی، به معنای مرد ستیزی نیست. مدافعین حقوق زن نه تنها مخالف بنیاد خانواده نیستند بلکه با به دست آوردن قانون عادلانه و رفع تبعیض از زنان به دنبال مستحکم تر کردن بنیان خانوادهٔ و ایجاد محیطی سالم و عاری از خشونت اند. مخالفت با قوانین تبعیض آمیز علیه زنان به معنای مخالفت با اسلام نیست. مدافعین حقوق زن به دنبال براندازی حکومت نیستند بلک با گسترش حقوق بشر در ایجاد جامعه ی با ثبات تلاش میکنند.
تجربه مدافعان پیشین و با سابقه حقوق زنان به ما می گوید فریب حکومتهای موروج تفکر پدر سالار را نخوریم و به یاد داشته باشیم که دسترسی به تساوی حقوق مقدمه ای از مقدمات برقراری دمکراسی است. از همین روست که حکومتهای اقتدارگرا و غیر دموکراتیک سرسخت ترین منتقدان خود را در بین زنان جست و جوی میکنند.
مهم ترین علت مخالفت اقتدارگرایان با جنبش زنان آن جاست که نیک می دانند پیروزی زنان در به دست آوردن حقوق خود راه را برای دموکراسی و رفع تبعیض از جامعه ایران باز میکند.
روز هشتم مارس بر همه مدافعان حقوق زنان، بر آنان که سیلی متحجران را چشیده اند و باتوم اقتدارگرایان را بر پوست خود احساس کرده اند مبارک باد. با آرزوی برگزاری جشن بزرگ هشتم مارس در فردای آزادی ایران.
--------------------------------------------------------------------------------
تگ ندارد
اشتراک در:
پستها (Atom)